Stelling van de Dag: De huidige milieumaatregelen zijn slecht voor de economie en leveren uiteindelijk niets op

Zo, tijd om de dag te openen met een stelling van de dag. De milieu-hype is een zegen voor het huidige kabinet, want ze heeft een nieuwe melkkoe gevonden. Onder het mom van milieumaatregelen komen er meerdere nieuwe belastingen, met namen als “eco-tax”. De bijtelling op steeds schoner wordende nieuwe leaseauto’s gaat omhoog, terwijl oude vervuilende auto’s niet zwaarder worden belast en vliegtickets worden binnenkort ook belast met een zware “milieubelasting”. Ryan-Air heeft hierdoor inmiddels besloten om weg te gaan uit Eindhoven, aangezien men goedkoper kan vliegen vanaf plaatsen net over de grens, sinds deze milieuheffing een Nederlandse heffing is en geen Europese beslissing. Deze beslissing kost op termijn duizenden banen. Uiteraard worden deze heffingen enkel gebruikt om de schatkist te spekken. De salarissen van het kabinet moeten immers ook omhoog en dat geld moet toch ergens vandaan komen. Dit brengt ons op de Stelling van de Dag: De huidige milieumaatregelen zijn slecht voor de economie en leveren uiteindelijk niets op. Eens en oneens kunt u kwijt in de poll, uw <s>on</s>genuanceerde mening plempt u in de comments.

Leave a Reply

Your email address will not be published.