Stelling van de Dag: België moet opgesplitst worden

De soap gaat maar door bij onze Zuiderburen. Het lukt ze al meer dan een half jaar niet om een regering te vormen, dus heeft de Belgische Koning Albert II een noodregering in het leven geroepen om lopende en dringende zaken af te wikkelen. Het is te makkelijk om er grappen over te maken, maar eigenlijk is het gewoon tragisch dat het vanwege onderlinge verschillen niet lukt om een regering samen te stellen. Wanneer je de bestuurlijke indeling van België bekijkt, wordt het wat helderder waarom dit niet lukt. Tijd om er een Stelling van de Dag tegen aan te gooien en deze luidt: België moet opgesplitst worden. En als we dan toch bezig zijn moet het Nederlandstalige deel, Vlaanderen, gewoon weer bij Nederland worden gevoegd. Eens en oneens kunt u kwijt in de poll, uw <s>on</s>genuanceerde mening plempt u in de comments.

Leave a Reply

Your email address will not be published.