NVJ zegt foei!

De Nederlandse Vereniging van Journalisten is het niet eens met het optreden van de politie tijdens de Zombiewalk in Amsterdam, twee weken geleden. De politie greep om onduidelijke redenen in tijdens de optocht van als zombie uitgedoste mensen. Een fotograaf van het weblog geencommentaar.nl maakte foto’s van het gebeuren, maar werd door de politie gesommeerd om onmiddelijk alle foto’s te verwijderen waarop agenten te zien waren. Portretrecht, was het slappe excuus. Dat is de NVJ, en eigenlijk iedereen, in het verkeerde keelgat geschoten en dus is er een “formeel protest ingediend bij de Amsterdamse hoofdcommissaris”. Verder eist de NVJ excuses tegenover de fotograaf van het weblog, dat zelf de volgende oproep heeft geplaatst:

Beste politie, u kunt uw excuses versturen naar het emailadres obscura – apenstaartje – geencommentaar.nl. Maar wel een beetje snel, he?

Dankzij alle aandacht heeft hun server er flink onder te lijden.

9 thoughts on “NVJ zegt foei!”

  1. Politiestaat voorproefje. En de afhandeling van die klacht wordt op de lange baan geschoven en uiteindelijk gebeurd er niks. Ik zeg: we moeten de straat op. Een protestmars van zombies. Kijken wat ze dan doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.