God maakt geen fouten

Ondanks dat de halve wereld in brand staat wegens diverse geloofsovertuigingen zijn ze er in Lekkerkerk zeker van: “God maakt geen fouten”. Janneke Vlot zat al 17 jaar gekluisterd aan een leaserolstoel, maar Gods wegen zijn uiteraard ondoorgrondelijk, dus: “…ik heb altijd gezegd: God maakt geen fouten…Eens zal ik genezen zijn en lopen…misschien in dit leven, misschien in de hemel…”. Maar nee hoor, daar was gebedsgenezer Jan Zijlstra en prompt was de rolstoel van de zaak overbodig geworden. Tijd dus om in Leiderdorp extra parkeerplaatsen aan te leggen voor die duizenden naar genezing smachtende kneusjes die daar de komende tien jaar elk weekend met z’n allen gaan zingen en rollen over de grond. Jan Zijlstra meldt telefonisch desgevraagd aan het AD dat er regelmatig wonderen gebeuren tijdens zijn diensten in Leiderdorp. Hij heeft waarschijnlijk al de brochure voor een nieuwe Rolls Royce of Bentley aangevraagd.

69 thoughts on “God maakt geen fouten”

 1. Nu kun je me veel vertellen, maar 17 jaar in een stoel zitten en dan ineens opstaan, lopen en fietsen? Die spieren gaan dat nooit trekken, zelfs niet met goddelijke steroïden!

 2. Als er ergens schijnheiligen zitten is het in de pinkstergemeente wel.
  klootzakken zijn het.
  oh wee als je er uit wilt stappen of je niet aan de norm houdt , je familie laat je vallen als een baksteen, de kerk en reputatie zijn belangrijker..
  geef mij maar Pasen.

 3. Is hier dus een paar weken geleden in de omgeving ook gebeurd, een meisje van 14 kon al 6 jaar niet meer lopen, en nu ineens wel.

  Tja, als je psychisch een beetje gestoord bent, daardoor denkt dat je niet kan lopen, en je gelooft heel heel heel erg dat die kerel je kan oplappen…

 4. Ja, je hoort bijvoorbeeld nooit dat iemand met één been er opeens weer twee krijgt bij zo’n wonderbaarlijke genezing. Het zijn altijd van die grensgevallen…

 5. Ik alleen maar even via deze weg zeggen: graag gedaan Janneke! Die 17 jaar was inderdaad geen fout, laten we het maar op een misverstandje houden.

 6. ‘k Zag enige tijd geleden tijdens de Zendtijd Voor de Kerken een dienst vanuit de Levensstroomgemeente. Het was een genezingsdienst en wat me opviel was dat het allemaal mensen waren die moeilijk liepen, of hadden gelopen.
  Ze hadden allemaal onder behandeling gestaan van een dokter of stonden nog onder behandeling.
  Nou is het natuurlijk mooi dat wanneer de dokter wanneer de dokter zegt dat je zonder krukken mag lopen om dan zondag het te laten ‘genezen’ door de domeneer.
  En het is vooral opvallend dat iedereen aandoeningen heeft waar je op het eerste gezicht, afgezien van een rolstoel of krukken, niets van ziet.
  Kijk, als ze daar nou bij de Levensstroom een gezwel uit iemands gezicht konden bidden of iets anders zichtvbaars, dán zouden ze me eventueel kunnen overtuigen.

 7. Mijn neefje van 1 kon vanaf zijn geboorte niet lopen, maar zo ineens liet hij de tafel los en stapte door het huis….

 8. @boozeroony, vooral luide POP en HALLELUJAH!, anders hoort God het niet. Hij maakt geen fouten maar is wel doof.

 9. Je kunt zo’n Jan Zijlstra, die altijd gewoon kon lopen, wonderbaarlijk voor de rest van zijn leven aan een rolstoel kluisteren. Dat dan weer wel. En dat dit nog niet is gebeurd, zie ik als het bewijs dat god niet bestaat. Of iig geen interesse in ons heeft.

 10. Blind is niet erg, Jezus zei tegen Thomas na zijn verschinjnen aan de ongelovige hond, eh, leerling, ” Zalig zij die niet zien en toch geloven”

 11. Het lijkt allemaal heel vreemd, maar in principe is het gewoon een soort van placebo-effect. Het probleem is eigenlijk alleen dat mensen het niet kunnen bevatten, puur omdat er geen wetenschappelijke verklaring voor is. Sceptici spreken dan over kwakzalverij, terwijl het inmiddels wel duidelijk is dat er heel veel mensen écht baat hebben bij Jomanda-achtige behandelingen. Uiteindelijk is het maar waar je in wilt geloven.

 12. Posttraumatische dystrofie is een, tot op heden onbegrepen aandoening.

  Oftewel – hysterische aartsluie heks kon haar toneelstukje niet langer volhouden en maakte via de wondergenezer een vlucht naar voren.

 13. Prachtig verhaal. Tranen in de ogen!
  OK, en nu de foto’s uit het ziekenhuis en verdere medische gegevens.
  Voor en na graag.
  Laat maar zien die verschillen.
  Ik beweer niet dat die mensen liegen (hoewel ook dat zou kunnen), maar net zo goed als je ervan overtuigd kunt zijn dat je niet meer kunt lopen, kun je er ook van overtuigd zijn dat het opeens wel weer lukt.
  Bovendien is er ook nog een mogelijke eenvoudige medische verklaring. Beklemde zenuw die loskomt ofzo.
  Keihard medisch bewijs dus graag, of laat anders maar zitten.

  Mocht dit overigens echt een wonder zijn en heeft de Here werkelijk onbeperkte almachtige toverkracht, dan is Hij dus helemaal een Hufter omdat Hij al die lieve kleine kindertjes in Afrika aan de Aids laat creperen terwijl een knip met de Heilige Vingers al het virus kan doen verpulveren.

 14. God maakt geen fouten:

  “Geachte Heer Zijlstra,

  Ik verneem dat u in mijn naam allerlei wonderen aan het verrichten bent. Op zich is dat al een wonder, want ik hanteer het bedrijfsgeheim. Alleen mijn Zoon weet het één en ander over wonderen. Maar dat beperkt hij tot het sporadisch genezen van lieden die lam zijn van de wijn die Hij gemaakt heeft.
  Aangezien u bakken met geld verdiend eis ik mijn royalties op die ik wel verdiend heb. Gezien uw succes is het bedrag inmiddels dusdanig hoog dat het u menselijk besef te boven gaat.
  Het enige wat u kunt doen is uw ziel verkopen, dus ik zal u het emailadres geven van Faust, die daar redelijk succes in heeft geboekt.
  Indien u niet wilt voldoen aan Mijn wil zal ik rigoreuze maatregelen moeten treffen, 7 plagen dus.
  Goed, u weet wat u te doen staat. Het is betalen, gestraft worden of hopen op een wonder….
  Namens de Almachtige groet ik u in naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest, Amen.

  Jezus Christus
  vice-president Schepper &Co

  heere.jezus@gmail.com

  bijgaand:
  email dr. Faust: Faust@hell.666“”

 15. Janneke: ,,God werkt dwars door alle kerkmuren heen en stelt geen voorwaarden.’’ Mooi, dan kan ik dus gewoon doorleven zonder de sympathie van de heer te verliezen.

 16. placebo , in een van de wonderen staat een wijf met zware reuma, dat is wetenschappenlijk vast te stellen knappey Lord almighty die dat weg kan halen in een kerkdienst van 5 minuten.
  wonderbaarlijk ook hoe dit soort mensen teert op schenkingen en donaties en hun zoons inzetten als den opvolger , het bedrijf moet wel doorlopen natuurlijk.
  Doet me denken aan een reli !%#$ die we eerder hebben gehad, maasbracht kant o.i.d. ook zo’n laaierlichter.

  het zijn accolyptici misbruik makend van zwaktes van de mens.
  kijk in de zaal het is verdomme net de josti band. Misselijkmakend.

 17. Misschien wel een leuk format voor een belspelletje, Hema.
  Misschien is de kerk ook wel een soort televisie.
  /zo-is-het

 18. God maakt dan misschien geen fouten maar de webmaster van Zijlstra wel, getuige onder andere onderstaand citaat:
  “ÔBent u niet eenzaam?Õ, vroeg ik aan een vrouw, die een aantal jaren daarvoor haar man had verloren. ÔO, helemaal nietÕ, antwoordde ze. ÔIk heb het nog zo druk. Allereerst dank ik God dat Hij met mij is. Hij wijst mij niet alleen de weg, ook bemoedigt Hij mij dagelijks. Ik kom altijd wel mensen tegen waar ik iets voor kan betekenen. Mijn dag is voorbij, voordat ik het besef.Õ”

  Zijn dit hemelse aanhalingstekens of zo?

 19. laat mij een onbaatzuchtig mens mee maken in deze tijd wildplasser
  die zijn verdomde zeldzaam.
  schijt aan alles, ik ga wandelen op de heide.

 20. God maakt geen fouten, hij maakt mensen speciaal zo dat ze verboden vruchten eten zodat hij ze op aarde kan zetten en religieuze oorlogen kan laten voeren totdat ze het nog een keer mogen proberen. Nee, dat is een hele geruststelling.

 21. God maakt wél fouten anders zouden zelfingenomen klootzakken als die Zijlstra dus mooi kreperen aan bavianenschurft aan zijn testikels. Jezelf verrijken aan de ellende en wanhoop van een ander. gatverredamme! Die kan straks ook weer het nieuws in omdat een van zijn patiënten is overleden aan de kanker die hij wel even zou genezen!

 22. @ Deaf: dat zijn aanhalingstekens met een aureooltje

  @ Lijmtang: mooie brief, maar ik wist niet dat Jezus een zoon had die wonderen heeft verricht (zoals lammen laten lopen).

  /mierenneuker

 23. Zou het toevallig niks te maken hebben, met het feit dat de regering op het punt staat om rolators en aanverwant spul uit het ziekenfonds te halen?

  /oliver stone mode

 24. Als als die jubelende bidhippies nou gelijk hebben, dan hoeven creperende negerkindjes in Afrika dus alleen maar te bidden om te genezen van Aids en hoeven ze ook geen honger meer te lijden. Het GODVERDEGODVERDOMME ALLEMAAL ZO SIMPEL, als je maar in god gelooft. Niet?

 25. Ja maar je moet wel echt je best doen he Sha-Baz. Dus als die Afrikanen ziek blijven, dan geloven ze niet hard genoeg.

 26. Zo’n geneesde verwerft zich natuurlijk ook een fijne status binnen zo’n gelovige gemeenschap. Ze heeft toch maar even laten zien dat ze een heel heel heel goed geloofd en een heel heel heel goed mens is. Anders komt god er zijn nest niet voor uit natuurlijk.

 27. Nee Sha-baz, je zit er helemaal naast. Moeder aarde is verdeeld in een aantal rayons. God en Zn doen Europa. Allah het Midden Oosten en zo zijn er nog een paar op te noemen. Als je in Afrika bidt tot God heb je gewoon pech en sterf je de Aids, honger of malaria dood.
  Indonesiers kunnen zich wel te pletter bidden tot Allah, maar zo’n tsunamie laat ie daar gewoon doorgaan.
  Daar zijn afspraken over gemaakt, zo simpel is dat.

 28. “Als God westerlingen wél helpt en afrikaantjes niet, is ie dan extreem rechts?”

  Maar dan móet hij aan te klagen zijn!

 29. Eén keer… slechts één keertje maar heb ik iemand openlijk horen zeggen dat zijn god alles voor je doet, als je maar genoeg bidt. “Ik heb alles wat mijn hartje begeert, omdat ik iedere dag drie keer bid. De meeste mensen doen dat gewoon niet, en die worden dus ook nooit gelukkig”. Dat ik hem al jaren kende weerhield mij er nog net van zijn kop niet van zijn romp te stompen toen hij op mijn negerkindjes-paradox smuikend “Blijkbaar bidden ze daar niet genoeg” antwoorde, gevolgd door een verzachtende “Misschien ook wel, maar Gods wegen zijn ondoorgrondelijk”.

  “Als die god van jou serieus bestaat, is het godverdomme een smerige fascist” was mijn antwoord. “Ik hou het erop dat het een hersenspinsel van jou is” was het laatste dat ik ooit tegen hem zei. Hij is nu dood trouwens.

 30. Aanstaande zondag is er een Genezingsdienst in Leiderdorp, het zal waarschijnlijk druk worden. Altijd de 1e en 2e zondag van de maand houden ze diensten. Als je er ook naar toe wilt gaan moet je even naar www. levensstroom.nl gaan voor meer Informatie. Ik ben egt benieuwd wat God nu gaat doen….
  Jesaja Hutubessy – haarlem – 27/03/07 – 13:43:54

  Nou ik hoop dat ‘ie wat aan je spelling gaat doen.

 31. Heilige Maria, Moeder van God,
  Geef me’ n neije fietse
  want die aole is kapot…

  *kijkt uit het raam naar het fietsenhok*

 32. @Sha-Baz: van zulke gasten gaat het bij mij dus écht dun tussen de bilnaad lopen hoor…gatverredamme!
  Ooit ook zo’n schijnheilige zeug horen zeggen tegen een moeder die net haar 5-jarige aan kanker had zien wegrotten:’Tsja, dat is God’s wil he? Soms laat Hij kinderen sterven om de ouders iets duidelijk te maken’. Ik mag hopen dat er inderdaad een god bestaat en dat hij zulke lui na hun dood eerst ff in hun kruis trapt en daarna richting hel stuurt!

 33. Eigenlijk zijn het allemaal een stel egoïstische mensen daar bij de Levensstroom. Ze zijn ziek en komen dán naar de kerk om genezen te worden. Voor die tijd zijn ze van die mensen die zich aantrekken van God noch gebod. Maar zo gauw ze ziek zijn mag God zijn kunstje doen en een wonder verrichten.

  Op deze manier reclame maken voor het geloof is ook alleen maar gericht op dit soort egoïstische en individualistische mensen: “Hoezo je naast helpen? Ik ben toch ziek? God moet eerst míj maar helpen en dan zien we wel verder.”

  Maar goed, dat zie je altijd bij bekeerde mensen. Ze leven eerst een onverantwoord leven, komen in de put en kloppen dan aan bij God. Ze bekeren en stellen zich op als de heiligste mensen die er zijn, stel hypocrieten. En dan durven ze ook anderen aan te spreken op hun ‘onchristelijke’ gedrag.

  @Zijkweif, ik dacht bij levensstroom ook in de trant van “Zal ik je gezicht besprenkelen met mijn levensstroom?” . Maar wellicht kan dat daar ook wel bij die gemeente, door middel van de levensstroomgemeenschap πŸ˜‰

 34. Waar ik dus écht altijd jeuk van kreeg bij die man, was dat hij altijd zei: “Jij hebt Jezus verlaten Sha-baz, maar Jezus zal jou nooit verlaten”. Waarop ik altijd een grapje maakte over een straatverbod als ik ooit last van hem zou krijgen.

 35. Godverdomme, in de youtube-suggesties kwam ik dit schokkende materiaal tegen. Vast al gezien, velen van jullie, maar hier word ome Sha-baz nou heel erg verdrietig doen. En wat gaat ome Sha-baz dan doen? Juist, zuipen.

 36. Wordt ut misschien tóch nog gezellig!
  Maar helegaar OT: God maakt geen fouten? Kijk eens om je heen als je op straat loopt….dat bedoel ik maar!

 37. @Sha-baz, trek je niet aan wat hoolie_v zegt, want in de bijbel staat : “Drank is je grootste vijand.” Maar in de bijbel staat ook “Heb je vijand lief”, dus we nemen er gewoon nog een!

 38. Dankjewel Zijkweif, mijn kerk is de kroeg. En ik ben voor dagelijks bezoek. Avondgebed door middel van een lekker biertje.

  @Jack, de Koran en de Bijbel lijken erg op elkaar πŸ™‚ Eigenlijk geloven ze in dezelfde God, maar dat weten ze niet

 39. nou tis wel bijna een leuk stukje :S ben je zelf wel eens wezen kijken of vindt je het gewoon leuk om vanachter je computer ergens over te zeuren?

 40. Tuurlijk, Gerartje: Reet is zelf ook geweest. Hij had namelijk eerst homo, maar hij is geheel genezen teruggekeerd. Looft de Heer!

Leave a Reply

Your email address will not be published.