3FM nu nog luiderder

3FM heeft sinds gisteren een nieuw wapen ingezet in de wapenwedloop om de hardste zijn in de ether. Ze hebben nu duidelijk wat luidheid gewonnen ten opzichte van de concurentie, door dit apparaat van 14 duizend dollar (hoeveel?) in te zetten, een apparaat met maarliefst 60 parameters om over te wikken en te wegen. Want niet alleen de keuze van de plaatjes en de jingles bepalen het karakter, ook de nabewerking draagt bij aan de vormgeving van een radiostation. De frisse Van Inkelsound schijnt nu wel een tikkie doffer en wat braver geworden te zijn, volgens de techneutici. Is jullie iets opgevallen?

79 thoughts on “3FM nu nog luiderder”

 1. Wat een investering voor een doos die hetzelfde doet als n vernuftig stukje software en een pc. Gebruik het zelf al jaren. Puur goud.

 2. Meh, ‘techneutici’. Geluidnerds zijn het.

  Als je geconcentreerd naar de radio gaat luisteren vanwege de geluidskwaliteit ben je in de war.

 3. Ja volgens mij is de techniek weer helemaal teruggevallen naar de originele maker. Ze ontwikkelen weer iets nieuws denk ik. Octiv, Plantronics en nog wat bedrijfjes exploiteren de software van Leiff Gleason ook. http://www.volumelogic.com

  Je kunt ook deze aan je DVD Speler hangen.

 4. Wat een gebral over dat geluid. Alsof ze met hun oren het verschil zouden kunnen horen als ze niet eens vergelijkingsmateriaal hebben. De enige manier om het geluid te beoordelen is 3FM op 2 kanalen te laten uitzenden, een met oude apparatuur en een met de nieuwe en dan als luisteraar schakelen en vergelijken.

  Hoe het geluid uiteindelijk klinkt hangt zo sterk af van de productie van de platen en de apparatuur en luisteromgeving bij de luisteraar dat al die superlatieven over de techniek daar tussenin bij voorbaat onzin zijn. En vergeet de kabelaar niet; UPC doet rare dingen met het geluid.

 5. Wat een gebral ook weer over hoe ouderwets radio is. Ja, ik luister radio ja. Of zit jij op je werk en in de auto gewoon te internetten in plaats van radio te luisteren? Of loop je liever de hele dag van de wereld afgesloten met een iPod op je harses je MP3-collectie voor de 2000e keer door te shuffelen?

 6. Eigenlijk wat Kalief zegt;
  Ik pleit voor originele streams, zodat ik als misbruiker zelf mijn accoustiek kan afstemmen met op eigen dsp’s tijdens mijn locatie.
  @antialles, dat is wat Behangert zocht denk’.

 7. Weet ik veel wat voor syntax-Digiblast-3D-Crystal-stereo-surround-meuk. geen verstand van. Wat ik WEL weet is dat ik vanmorgen een half uur te laat wakker werd… En als blijkt dat dat komt door een ‘softere’ sound van 3fm… zullen legale stappen spoedig volgen.

 8. Optimod bestaat i.d.d. al even. Net als Ford. Wat overigens niet wil zeggen dat er 100 jaar geleden al Ford Ka’s rond reden. De optimod is een prima processor voor een redelijke prijs. € 10.000,00 is immers niets op de exploitatie van een radiostation. Nadeel van Optimod vind ik dat het in mijn auto (met eigen ‘ruimtelijke’ DSP’s) vreselijk snel een beetje over-geproduceerd gaat klinken.

 9. wat horror zegt maar dan: wie ether radio luistert tijdens zijn leven heeft een intellectueel uitdagender leven nodig.

 10. Het is me wel opgevallen dat 3FM (en radio2) de laatste tijd erg slecht te ontvangen zijn. Maar dat kan natuurlijk ook aan mijn autoradio liggen.

  Wie geen (ether)radio luistert heeft een auto nodig of is niet in staat 2 dingen tegelijk te doen (werken & luisteren).

 11. Au contraire Jacobse ik mag graag audioboek/podcast luisteren en CAD tekenen of maquettebouwen tegelijk. Ik bedoel niet dat radioluisteren an sich niet samen gaat met werk. Nederlandse radiozenders zuigen alleen als een dyson.

 12. ik luister vaak Qmusic en 3FM, en vind mijn werk nog behoorlijk uitdagend, maar dat zal wel aan mijn beperkte IQ liggen πŸ™‚

 13. Dan zal ‘t het leeftijdsverschil wel zijn (grandpa talkin’ here). Ik hou nog wel van old-school muziek consumeren. Met Veronica heb ik mijn eigen 80’s & 90’s iPod bij me, 538 is als bellen met een oude vriend: een halfuurtje per maand, beslist niet langer en de publieken zijn bij vlagen prettig (m.n. 1 & 2).

 14. 538 vind ik echt te veel herhaling. Veronica was vroeger leuk, maar 80’s kan ik niet te lang aan, en Patrick Kicken wordt ik echt gek van.
  Qmusic is ook te veel hetzelfde, daar kan ik Gijs Staverman niet aan (aardige man denk ik, maar geen DJ) dus kom je snel op 3Fm als je collega’s ook wat pop willen horen.
  Thuis zou ik denk ik radio 2 aanzetten als ik thuis mocht werken.

 15. Ik snap niet dat men zoveel geld wil uitgeven aan zo’n apparaatje. Het grootste deel van de tijd is men alleen maar aan het lullen op de 3FM, dat kan voor mijn part zelfs in monogeluid.

 16. zoveel geld is het ook weer niet als je weet wat DJ’s kosten, om nog maar te zwijgen over andere studio apparatuur.

 17. ik voel trouwens een neiging opkomen om de hoeveeheidl zetels te vergelijken met de voorkeur radiostation van de gemiddelde stemmer. heheh…

 18. 14 duizend piek is natuurlijk peanuts voor 3FM, maar toch.. ik hoor het niet echt, maar ik luister dan ook via internet. Maar goed, ik houd van muziek en niet persé van geluid. De beste muziek klinkt nog steeds goed op een oud transistorradio’tje, terwijl de kutste muziek kut blijft op het beste geluidssysteem ter wereld.

 19. Als ik bijvoorbeeld een kamer schilder of iets dergelijks luister ik altijd naar zo’n nieuwszender. Ik ben wel eens uitgeschoten als Nawijn er dan op kwam, ja.

 20. ik ben niet zo’n van duin fan gart. radio bergeijk is ook tof qua loodzware mongolen maar ja die kan je gewoon online beluisteren. eigenlijk ben ik helemaal afgehaakt sinds de horizontale programmering. volkomen kut idee.

 21. yep, vroeger had je de vpro de hele dag lang (was dat op woensdag?) en dat was gewoon relaxed zo in de ochtend op weg naar school, daarna sinds de horizontale programmering was het ‘s-ochtends alleen maar meuk.

 22. en podcasts vind ik cool, ook al wordt er hier nogal lachwekkend over gedaan, het is wel on-demand en onafhankelijk.

 23. Als je het hebt over kwaliteit op de nederlandsche radio en televisie kom je toch altijd bij de VPRO terecht. Voor mijn gevoel de enige omroep met een beetje niveau.

 24. Ik luister eigenlijk nooit radio. En als ik radio luistert dan is het of 3fm, fresh fm en smooth jazz lust ik ook nog wel.

 25. had er al iemand opgemerkt dat het echt klote is op de radio vandaag de dag? Jemig de pemig zeg he… echt KUT gewoon. Wist je dat al die diedjeez tegenwoordig allemaal door de platen heen praten. Kan echt niet he. Klote joh, die radio. *%?$ zeg. Sinds Radio Oranje wordt er alleen nog maar geluld op de radio joh. Echt klote. Overal ook he hoor je die radio. En dan lachen ze om elkaars grappen he, vooral s ochtends is het klote. Ech kut gewoon. Vroeger niet zeg. Nee man. Vroeger, Rock en Roll weet je wel. Poeh he… maar nu.. neeuuhh geen $*@% meer aan. Iedereen luistert radio tegenwoordig. En SMS’en he… ook sms-en, alles moet maar gesmst worden tegenwoordig, en dan praten ze ook nog door je plaat heen. Bohemian Rhapsody. Draaien ze nooit meer. Wordt geboycot. Echt kut gewoon.

 26. T zou toch mooi zijn als van Ronflonflon ergens mp3’s opdoken.

  Zelfde geldt voor Mr. Lee’s Misterious Washing Machine trouwens. Dat heerste echt. WWHOOOOOOAAAAAH JOE KLEEZIE PUNKLAAK MOTELFAKKAAAAAALS!

 27. Gratis tip voor de radiomannetjes: Blijf godverdomme nou eens met je poten van die knop af waarop staat ‘compres die hele flikkerse muziek maar aan gort’.

 28. ruud de wild? hahahahhahahaaa!!! koning van de radio? mwhahahahahahhahahaaaa!!! ruud koning?!? mwhahahahahahahhahahahahhaahahhahahahhaha!!!

 29. Ik vind KXRadio (van Rob Stenders) ook best leuk. Behalve als Henk-Jan Smits wat mp3-tjes gaat draaien, maar dat is logisch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.