Hiroshima

Op youtube is een ruim negen minuten durend fragment te vinden uit de BBC-documentaire “Hiroshima”, die onlangs nog een Emmy voor beste documentaire in de wacht sleepte. De schitterende CGI-animatie van het vallen en ontploffen van de nucleaire bom, die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog 68% van Hiroshima in de as legde en tienduizenden slachtoffers eiste, moet je gewoon gezien hebben. Als je de hele documentaire wilt zien (en dat wil je), dan moet je even op torrentspy zoeken naar “BBC Hiroshima”.

27 thoughts on “Hiroshima”

  1. Als je echt via Rapidshare wilt downloaden, ben je +9 uur bezig om alle delen te downloaden πŸ™‚

    Mits je geen premium acount hebt daar.

  2. Hij is ook niet voor jou Dijkie, al heb je wel gelijk.. Maar wat kan ik er aan doen als hij niet op senspace ofzo staat waar hij in zijn geheel op had gekunt..

  3. Je hebt hen via de torrent linkjes in een paar uurtjes binnen. Wie gaat er dan 9 uur om zitten klooien met die zuigende crapidshare?

  4. Het valt me trouwens wel op dat deel 1 van de upload heel veel vaker gekeken is dan het tweede deel.
    Een verklaring zou kunnen zijn dat deel 2 later werd geupload en daarom minder kijkers heeft.

    Mis beide delen zijn op 28 November op Youtube gezet.
    Mijn conclusie is dan ook dat de meeste mensen wel het vallen van de bom willen zien maar het liefst hun ogen sluiten voor de gevolgen.

    /analyse van de koude grond

  5. Doet me denken aan dit geweldige Bushism:

    “My trip to Asia begins here in Japan for an important reason. It begins here because for a century and a half now, America and Japan have formed one of the great and enduring alliances of modern times. From that alliance has come an era of peace in the Pacific.”

    —George W. Bush, who apparently forgot about a little something called World War II, Tokyo, Feb. 18, 2002

    Bron

  6. Ach “ogen sluiten”. Veel mensen willen ook niets weten van de brandbomaanvallen op de steden of van operatie Downfall. Dit was de geplande invasie van Japan, in geval de atoombommen niet zouden werken of dat Japan door zou vechten na de 2 explosies. De schattingen over het aantal doden die daarbij zouden vallen lopen zeer uiteen, maar het gaat al snel over miljoenen. Dit laatste vooral, omdat de Japanse staat een grote kamikaze actie voor de strijdkrachten en het volk zelf in petto had. Inderdaad, te afgrijselijk om te willen weten, maar de keuze is snel gemaakt als je moet kiezen tussen de 2 bombardementen of Downfall.

Leave a Reply

Your email address will not be published.