Retecool voor het Goede Doel

Ja, je leest het goed, Retecool gaat voor het Goede Doel. En dan nu eens niet zo’n goed doel waar 25.000 man in dienst zijn en het hoofdkantoor gevestigd is in een soort van Trump Tower, maar een goed doel waar geen cent aan de strijkstok blijft hangen. Volgende week (van 4 tot 12 November) ga ik, op eigen kosten uiteraard, samen met nog 31 andere mensen via de Florentina Foundation, naar Tanzania om daar voor de Stichting Sibusiso de nodige werkzaamheden te verrichten, zoals bijvoorbeeld het bouwen van klaslokalen, het bouwen van een keuken/workshop en het renoveren van een wachtershuisje. Stichting Sibusiso richt zich op de opvang van geestelijk gehandicapte kinderen en hun ouders, omdat bij de lokale bevolking aldaar een handicap nog steeds een zwaar taboe is. Geestelijk gehandicapte kinderen worden in Tanzania meestal weggestopt uit schaamte omdat men een handicap ziet als een straf van “god”. Niet alleen de gehandicapte kinderen zelf ondervinden daar last van, de ouders en andere familieleden van deze kinderen worden als minderwaardig beschouwd en buitengesloten. Daarnaast gaan we voor het Elizabeth Center, een eigen project van de Florentina Foundation, een opleidingcentrum voor de Maasai bouwen. Er zullen onder andere een kleuterschool en een lagere school gebouwd gaan worden. Lees hieronder in “meer” verder over dit project en wat je zelf eventueel zou kunnen doen/bijdragen.

Sibusiso streeft ernaar het taboe rond handicaps te doorbreken en de acceptatie van verstandelijk gehandicapte kinderen in Tanzania te vergroten. Sibusiso maakt hierbij geen onderscheid in de religieuze of culturele achtergrond van kinderen. De hulpverlening van het Sibusiso centrum is gericht op kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar met een verstandelijke beperking. Bij een groot aantal kinderen is er naast de verstandelijke handicap ook sprake van een lichamelijke handicap. De opname op het centrum is van korte duur. De kinderen worden gedurende een periode van minimaal drie weken tot maximaal drie maanden opgenomen en worden hier intensief begeleid. Na deze periode gaan ze weer naar huis of worden ze geplaatst binnen een voorziening.

(Invalid img)
Overzicht van wat er gebouwd is/gaat worden

Tijdens deze trip zal ik proberen om elke dag een verslag met tekst en foto’s online te zetten. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag, want er is slechts van 7 uur ’s avonds tot 7 uur ’s ochtends stroom. Maar er schijnt in de Kigongoni lodge (aan de voet van de kilimanjaro), waar we overnachten internet te zijn, hoewel dat vast geen dikke adsl lijn zal zijn. Mocht dat allemaal niet lukken, dan komen de verslagen en foto’s gewoon een week later online. Een paar weken geleden heb ik me bij de travelclinic al helemaal vol laten spuiten met de meest gruwelijke ziektes en ben ik rijkelijk voorzien van de nodige malariapillen en antimuggenspul dat bijna bestaat uit pure deet.

Wat kun je zelf doen? Een ticket boeken en ook komen klussen, jammer alleen dat alle plaatsen al volgeboekt zijn, maar wat wel kan is geld storten op de rekening van Wilde Ganzen. Wilde Ganzen vermeerdert het bedrag namelijk met 60% en stort het dan op de rekening van de Florentina Foundation, die het geld schenkt aan het Sibusiso Center. Als je hier iets meer over wilt lezen, dan kun je hier de standaard sponsorwervingsbrief downloaden. Mocht je iets willen storten, dan kan dat op:

Giro rekeningnummer 40.000
T.n.v. Wilde Ganzen in Hilversum
o.v.v. Florentina voor Tanzania

Meer informatie waarschijnlijk in de loop van de week. Tot zo ver Retecool voor het Goede Doel, nu weer over tot de orde van de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.